1 – coverhup 240
=

1 – WAT DE PERS SCHREEF OVER DE CD “HUPPELDEPUP”

 • “De beste cd voor kleine kinderen!” (www.ouders.nl, 2001)
 • ” ‘Huppeldepup’ van Tura Gerards is een echte peuter- en kleuter-CD. De aanbeveling op de voorkant is volkomen terecht: Eerste hulp bij kinderen vanaf 3 jaar.” (www.ouders.nl, 2001)
 • “…leuke muziek en op verrassende wijze gezongen…” (J/M, 2001)
 • “..cd vol teksten uit-het-leven-gegrepen…” (Groter Groeien, 2000)
 • “De liedjes zijn vrolijk… nodigt uit om mee te zingen en te spelen…” (NBD|Biblion, 2002)
 • “Ik heb… normaal kies ik mijn gasten helemaal zelf uit, dat bepaal ik ook… in dit geval had ik er een deskundige bij geroepen, namelijk mijn zoon, die is nog geen twee, en ik dacht hém laat ik deze cd eens horen. Na het eerste nummer kreeg je al applaus!” (uit interview met Luc Taekema, ‘Uit aan huis’ , Radio Noord-Holland, 2001)
 • “Dit is nou leuke kindermuziek voor kinderen vanaf 3 jaar”. (Jacques Klöters in “De Sandwich” op Radio 2, december 2004)
 • “In tegenstelling tot de meeste muziek voor peuters en kleuters stralen de liedjes een haast serene rust uit.” (Dagblad Trouw, 23 februari 2005)
 • Voor papa’s en mama’s ook een heerlijk CD’tje! Makkelijk te onthouden, korte aanstekelijke meezingliedjes die heel toepasselijk zijn bij alledaagse situaties… Tura heeft een hele prettige zangstem en de muzikale begeleiding is door zijn eenvoud erg mooi. Soms heel vrolijk en uitbundig, dan bijna sereen en ontroerend. (www.peuterplace.nl, mei 2005)
 • “Alledaagse gebeurtenissen gevat in een vrolijke tekst met een gezellig melodietje. Opvoedingsbegeleiding, met muziek kan het zo eenvoudig zijn.” (Educare, mei 2005)
  =

 

DE VOLLEDIGE RECENSIES OVER DE CD “HUPPELDEPUP”

 • Bekroond door Ouders Online – De rapportage van Mechtild Paauwe
  Op 12 oktober 2001 is de cd “Huppeldepup” uitgeroepen door www.ouders.nl tot de beste cd voor kleine kinderen!
  =

  De beste CD voor kleine kinderen
  ‘Huppeldepup’ van Tura Gerards is een echte peuter- en kleuter-CD. De aanbeveling op de voorkant is volkomen terecht: ‘Eerste hulp bij kinderen vanaf 3 jaar’. De CD gaat over de alledaagse dingen van kleuters, zoals: in bad gaan, boos zijn en het verlies van een huisdier. Maar ook de vier jaargetijden komen aan bod, plus een aantal fantasie-liedjes. De herkenbaarheid is groot en om die reden al leuk voor de kleintjes, maar ook de muziek werkt aanstekelijk.
  =
  Kleine problemen speels oplossen
  Muzikant, vader en tekstschrijver Tura Gerards kwam op het idee voor deze CD toen hij huisman was. Ooit moest hij op tijd bij de bus zijn, maar zijn dochter deed twee stapjes vooruit en drie achteruit. Om ruzie te voorkomen, begon hij het liedje ‘Huppeldepup’ te zingen. Zijn liedje werkte, en hij liep huppelend met zijn dochter op straat. Ook het liedje ‘Voetje, voetje, voetje’, is daar een mooi voorbeeld van. Tura Gerards kwam erachter dat je kleine problemen van kinderen heel goed op een speelse manier kunt oplossen.
  Er zit ook een mooi boekje in het CD-hoesje, dat geïllustreerd is door Peter van Harmelen. In dat boekje staat bij het liedje ‘Badje vol water’ hoe je op dit liedje een toneelstukje kunt doen.
  -=
  =
 • Beoordeling door Peuterplace.nl – door Conny Bais – mei 2005
  Eerste Hulp bij Kinderen vanaf 3 jaar
  De toevoeging “vanaf 3 jaar” is zeker te verwaarlozen! Mijn tweejarige peuter riep al bij het beluisteren van de compilatie uit “Mooi, mama, m’ziek is mooi!” Nu vraagt hij me om de CD aan te zetten, probeert wat mee te zingen of roept bepaalde zinnetjes “lekker broodje eten, kom dan, kom mee”. Mijn jongste (15 mnd.) wiegt en wipt op het ritme en geniet er op zijn manier van. Samen zitten ze soms met een ‘blik in de verte’ en open mond te luisteren. Voor papa’s en mama’s ook een heerlijk CD’tje! Makkelijk te onthouden, korte aanstekelijke meezingliedjes die heel toepasselijk zijn bij alledaagse situaties. Ik denk bijvoorbeeld aan “honger” en “lekker boos” dat ik nu spontaan zing wanneer onze peuter even protesteert. Soms wint een lachbui het dan van de koppigheid. Tura heeft een hele prettige zangstem en de muzikale begeleiding is door zijn eenvoud erg mooi. Soms heel vrolijk en uitbundig, dan bijna sereen en ontroerend. Geen onmogelijk hoge en schelle kinderkoorstemmetjes of drukke muziek, waar jonge kinderen, maar ook ouders, vaak alleen maar onrustig of humeurig van worden.
  =
 • Beoordeling door Educare – door Annemiek van der Velden, Tineke Sluijter en Marijke Sluijter – Educare nr2/2005, 3 mei 2005
  CD Huppeldepup
  Als vader worstelde Tura Gerards nogal eens met zijn kinderen om hen te laten doen wat hij nodig vond. Wat een gedoe om ze hun jasjes aan te laten trekken of de speelgoedkist op te ruimen! Tot hij, toen zijn weerbarstige peuter weer eens ondersteboven hing om weg te komen, terwijl hij de laarsjes aan probeerde te trekken, opeens begon te zingen. Met verbluffend resultaat: de laarsjes waren zo aan! Huppelend gingen ze op stap. En zo werd het begin van een reeks CD’s geboren. Alledaagse gebeurtenissen gevat in een vrolijke tekst met een gezellig melodietje. Opvoedingsbegeleiding, met muziek kan het zo eenvoudig zijn…
  =
 • Beoordeling door Dagblad Trouw – door Anita Twaalfhoven – 23 februari 2005
  Eerste hulp bij peuters
  Muzikant Tura Troubadoura noemt zijn muziek ‘Het zingende huishouden”. Als huisman met twee peuters merkte hij dat liedjes hem hielpen om onwillige kinderen de schoenen aan te trekken, in bad te doen of in bed te stoppen. Op een dag zong hij “Voetje, voetje, sta eens stil… hier is een schoentje dat jou wil.” En zie, het drukke mannetje liet zich zonder protesten strikken. Onder het motto ‘Eerste hulp bij kinderen (vanaf 3 jaar)’ breidde hij het repertoire uit tot twee cd’s en de derde is in de maak. Na de cd “Fluitje van een cent” is wegens succes de tweede druk van “Huppeldepup” verschenen. In tegenstelling tot de meeste muziek voor peuters en kleuters stralen de liedjes een haast serene rust uit. Met begeleiding van een zacht tokkelende gitaar en kabbelende percussieritmes zingt de troubadour over slapengaan met knuffels, oversteken bij een zebrapad of de dood van een cavia. Sommige teksten klinken oubollig, andere verfrissend, zoals ‘Boos’, voor peuters met een driftbui. “Vuisten ballen, heel hard gillen. Voeten stampen, niets meer willen.” Peter van Harmelen illustreerde het boekje in de cd, voorzien van tips bij noodgevallen in de opvoeding.
  ==
 • Beoordeling door NBD|Biblion – door M.C. van Mook-van Gils – november 2002
  Deze cd bevat liedjes en versjes die zijn afgestemd op de belevingswereld van het jonge kind. De ondertitel, genaamd: ‘Eerste hulp bij kinderen’, wil zeggen dat sommige liedjes speciaal bestemd zijn om kleine opvoedingsproblemen op te lossen. Zo is er een liedje over de dood van een huisdier en een liedje over het oversteken van de straat. Ook zijn er een aantal fantasieliedjes. Nadat alle liedjes zijn gezongen, volgen op de cd nog de instrumentale versies. De liedjes zijn vrolijk en hierin heeft het gebruik van verschillende muziekinstrumenten een belangrijke bijdrage. Het geheel nodigt uit om mee te zingen en te spelen, wat het contact tussen opvoeder en kind zeker zal bevorderen. Bij de cd is een boekje waarin de speelwijze vaak wordt aangegeven. De bijpassende tekeningen in kleur zijn leuk om met het kind samen te bekijken. Meer informatie, muzieknotatie van een aantal liedjes en de teksten van alle liedjes zijn te vinden via een aangegeven website. Het programma is geschikt voor gebruik in gezinsverband, bij peutercrèche of speelzaal of in de eerste twee jaren van het basisonderwijs.
  =
  =
  =

2 – coverfluit 240
=

2 – WAT DE PERS SCHREEF OVER DE CD “FLUITJE VAN EEN CENT”

 • “Elk liedje is een klein meesterstukje op zichzelf. Allereerst omdat er uitstekend ingegaan wordt op de belevingswereld van een kind. Maar ook omdat de instrumentale muziek mooi is om te beluisteren, de zang aanzet tot meezingen en de tekeningen met tekst in het bijbehorende cd-boekje verhelderend en aanvullend werken. ” (NBD|Biblion, 2002)
 • De CD heeft – veel meer dan de vorige (Huppeldepup) – een magische uitstraling. (Justine Pardoen op www.ouders.nl, februari 2002)
 • “Ik wou even nog wat laten horen van de cd, een heel bijzonder nummer – ‘Mama Anne Jema’ – met prachtige geluiden ook… het is bijna een soort hoorspel op de achtergrond.” (uit interview met Luc Taekema, ‘Uit aan huis’ , Radio Noord-Holland, 2002)
 • “Dit is nou leuke kindermuziek voor kinderen vanaf 3 jaar”. (Jacques Klöters in “De Sandwich” op Radio 2, 5 december 2004)

=

DE VOLLEDIGE RECENSIES OVER DE CD “FLUITJE VAN EEN CENT”

 • Beoordeling door NBD|Biblion – door M.C. van Mook-van Gils – november 2002
  In 22 liedjes en spelletjes met begeleidende muziek instrumentale muziek worden op deze cd gevoelens van jonge kinderen vertolkt. Een aantal liedjes is dan ook bestemd voor het oplossen van voorkomende opvoedingsproblemen b.v. bij het opruimen en slapengaan. Elk van de gezongen liedjes wordt later nog eens in een instrumentale versie herhaald. Sommige liedjes zijn bestemd om mee te zingen of te dansen, andere om na te spelen of alleen maar om naar te luisteren. Elk liedje is een klein meesterstukje op zichzelf. Allereerst omdat er uitstekend ingegaan wordt op de belevingswereld van een kind. Maar ook omdat de instrumentale muziek mooi is om te beluisteren, de zang aanzet tot meezingen en de tekeningen met tekst in het bijbehorende cd-boekje verhelderend en aanvullend werken. Op een aangegeven website is nog verder informatie over het programma te vinden, o.a. wordt daar wat uitgebreider aangegeven hoe een liedje eventueel kan worden verwerkt. Ook zijn hier alle teksten van de liedjes te vinden en de muzieknotatie van een aantal liedjes. De cd is geschikt om te gebruiken voor kinderen tot acht jaar, zowel in gezinsverband als in kinderopvanghuizen, peuterspeelzalen of basisscholen.
  =
 • Getipt door Ouders Online – door Justine Pardoen – februari 2002
  Fluitje van een cent
  Wie nog geen kennis heeft gemaakt met de liedjes en de muziek van The Magical Madhouse (Tura Gerards) kan dat nu inhalen. De nieuwe CD verschijnt deze week, met als titel: Fluitje van een cent: 22 nieuwe liedjes. Er zit een prachtig boekje bij, met de teksten van de liedjes én zeer sfeervolle tekeningetjes. De CD heeft – veel meer dan de vorige (Huppeldepup) – een magische uitstraling. Favoriet bij ons was niet het titelnummer, maar ‘Pluisje’: Verdriet? Heimwee? Of weet je het niet? Pluisje luistert altijd naar jou. En hoort je zingen. Overal. Dat draai ik wel eens als er geen kinderen in de buurt zijn… Dan luister ik gauw nog even naar ‘Wonder’ en dan kan ik de dag weer door.

==

 

3 – coverkiekeboe 2
=

3 – WAT DE PERS SCHREEF OVER DE CD “KIEKEBOE!”

 • “Kiekeboe is een prachtige CD, eenvoudig van opzet (ingetogen) en ligt prettig in het gehoor. De kinderliedjes zingen (na een paar keer luisteren) makkelijk mee. Deze CD is zeker een aanrader en een welkom rustpunt tussen de drukte door van allerdag.” – www.kinderliedjes.info, mei 2008
 • De kinderliedjes op de cd’s van ‘Kiekeboe’ zijn stuk voor stuk prachtige, leuke, melodieuze liedjes. Het zijn prachtige CD’s, eenvoudig van opzet (ingetogen) en ze liggen prettig in het gehoor. De kinderliedjes zingen (na een paar keer luisteren) makkelijk mee. Deze CD’s zijn zeker een aanrader en een welkom rustpunt tussen de drukte door van alledag. Zo zacht als de cd’s eruit zien (qua kleur), zo zacht zijn ook de liedjes die erop staan. www.peuteren.nl, juli 2007
 • De gitaarmuziek, de percussie-instrumenten, de geluiden en andere stemmen op deze cd, alles is in harmonie met elkaar. Het lijkt wel of Tura speciaal voor jou zingt. – Spectrum, vakblad voor kinderdagopvang, nr 4, 13 december 2005
 • ‘Kiekeboe’ is een cd met liefdevolle liedjes. – Ook!, nr 1 (januari/februari), 11 december 2005
 • Dat liedjes problemen inderdaad tot ’fluitje van een cent’ kunnen reduceren, bleek meteen na het beluisteren van de cd. Ook zo’n moeite met het poetsen van de tandjes van een opstandig peuterbekkie? Zing ’tandjes poetsen, tandjes poetsen’ op de melodie van Vader Jacob, en het bekkie gaat zowaar spontaan lachend open. Moet-ie natuurlijk niet gaan meezingen, dat poetst zo lastig. Weet Tura daar iets op? – Dagblad De Telegraaf, 30 november 2005
 • Het is niet overdreven om deze liedjes eerste hulp bij opvoeding te noemen!… Allerlei vrolijke geluidjes houden de aandacht van peuters en kleuters vast. – Educare nr.5/2005
 • Liedjes doen het bij kinderen altijd goed, maar liedjes waar kinderen harder van gaan lopen of waarmee ze het leuk vinden om thuis te helpen daar worden de ouders ook blij van. Op de cd’s van “Eerste hulp bij kinderen” staan zulke liedjes! – www.lijn4.nl, 24 oktober 2005
 • De perfectie van Tura ‘Troubadoura’ laat zich beluisteren in de cd. De klankkleur is warm, de melodietjes rijk en de zinnen fantasievol als die van een kind. – Weekblad De Echo, 19 oktober 2005
 • De liedjes van Tura zijn heel licht, heel melodisch. – Dagblad De Limburger, 17 oktober 2005
 • Kiekeboe! biedt hulp. Het zijn vrolijke, korte teksten die makkelijk mee te zingen zijn. Maar mocht het zingen onverhoopt toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de cd met rustgevende kunstfluittonen in ieder geval geschikt om lekker mee in slaap te vallen. – Dagblad De Gelderlander, 10 oktober 2005
 • De meeste cd’s met kinderliedjes gaan te snel voor de echte kleintjes. – Kiekeboe! is ontspannend voor peuters en kleuters, razendsnel kunnen de liedjes meegezongen worden. – Weekblad De Echo, 5 oktober 2005
 • Okidoki, Kabouterlied en Liefje Olifant instant klassiekers… – www.knoopoudwest.nl, 4 oktober 2005
 • Een aanrader voor op de peutergroep! – www.peutertv.nl, 28 september 2005

=

DE VOLLEDIGE RECENSIES OVER DE CD “KIEKEBOE!”

 • Spectrum nr 4 jaargang 16 (Vakblad voor kinderdagopvang, peuterspeelzalen, gastouder- en buitenschoolse opvang) – door Marijke Schellekens – 13 december 2005
  Kiekeboe!
  De derde cd van Tura Gerards uit de serie ‘Eerste hulp bij kinderen’ is een aanrader! Mooie eenvoudige liedjes te gebruiken in verschillende situaties, bijvoorbeeld als je graag wilt dat een kind zelf de trap af loopt, of het niet meer zelf verder wil wandelen. Er staan veel prachtige liedjes op, maar het allermooiste is het liedje: Liefje Olifant. ‘Over een smal paadje in het grote groene bos, daar liep een baby olifant en dat kindje liet los. Mama? Mama? Waar ben je?’ Vol overgave zingt Tura het liedje. De gitaarmuziek, de percussie-instrumenten, de geluiden en andere stemmen op deze cd, alles is in harmonie met elkaar. Het lijkt wel of Tura speciaal voor jou zingt. Ook dit is sfeervolle, rustige muziek. Voor peuters om naar te luisteren en te fantaseren onder het spelen. In het bijbehorende cd-boekje staan de woorden van de liedjes met al even mooie illustraties van Peter van Harmelen.
  =
 •  Tijdschrift Ook! (voor opa’s, oma’s en (klein)kinderen) – door Mary Lijfering in haar rubriek “Tijd voor je kleinkind”  – nr 1 januari/februari 2006
  Kiekeboe voor peuterpubertjes
  ‘Kiekeboe’ is een cd met liefdevolle liedjes afgestemd op de belevingswereld van tweejarigen. Niet alleen om lekker naar te luisteren en op te dansen, maar de cd is ook bedoeld als ‘Eerste Hulp bij Kinderen’, aldus samensteller Tura ‘troubadoura’ Gerards. Ze helpen bij het oplossen van peuterproblemen.
  =
 • Beoordeling door NBD|Biblion – door M.C. van Mook-Van Gils – 28 november 2005
  Kiekeboe!
  Met stemgeluid, geluid uit de natuur en instrumentale muziek worden liedjes vertolkt voor de allerkleinsten. In een begeleidend tekstboekje staan de liedjes afgedrukt, geïllustreerd met tekeningen in kleur. Zoals er veel aan geluiden ten gehore wordt gebracht, zo is er ook op de tekeningen veel te zien dat de fantasie van het kind kan prikkelen. Het album vormt het derde en laatste deel uit een serie van drie met als motto ‘Eerste hulp bij kinderen’. Dit duidt waarschijnlijk op een zekere opvoedkundige waarde door een opwekkende en rustgevende werking. Er is veel afwisseling, zowel in uitwerking als in onderwerp van de liedjes. Soms worden ze door volwassenen gezongen, soms ook, zoals bij Klein Kabouterlied, vertederend aangevuld en gezongen door een kinderstem. De liedjes, en ook de instrumentale versies daarvan, zijn meesterwerkjes die naast het luisteren, uitnodigen tot samen zingen. Het is een cd voor ouder en kind, op de eerste plaats thuis, maar ook in het dagverblijf, de peuterspeelzaal en groep 1 en 2 van het basisonderwijs.
  =
 • Educare (Over leven en leren met kinderen) – door Annemiek van der Velden – 5 november 2005
  CD Kiekeboe The Magical Madhouse
  Zingend het dagelijks leven doorkomen. Dat wil je ook wel als je moet optrekken met kleine eigenwijze mensjes van drie jaar en ouder. Samen de trap op, lekker doorstappen op straat, de vrolijke CD Kiekeboe zing je zo mee. Het is niet overdreven om deze liedjes eerste hulp bij opvoeding te noemen! De liedjes gaan o.a. over: wakker worden, traplopen, de regen, kabouters en bloed. Een mannenstem voert de boventoon, aangevuld met fluit, gitaar, kinderstemmen en dierengeluiden. Allerlei vrolijke geluidjes houden de aandacht van peuters en kleuters vast.
  =
 • Dagblad De Gelderlander – door Annelies Peters – 10 oktober 2005
  Kiekeboe ! (cd, The Magical Madhouse)
  Tura (Troubadoura) Gerards maakte eerder de cd’s Huppeldepup en Een fluitje van een cent. Samen met zijn nieuwste cd Kiekeboe ! vormen ze de driedelige liedjesserie Eerste hulp bij kinderen. Een serie die volgens Tura Gerards helpt bij de opvoeding van kinderen. De cd Kiekeboe ! bevat zeventien liedjes voor kinderen vanaf twee jaar. Bovendien staan er op Kiekeboe ! negen instrumentale nummers en de bonustrack In jouw ogen kijk. Het liedtekstenboekje, dat geïllustreerd is door Peter van Harmelen, vermeldt in welke situatie de liedjes gezongen kunnen worden: van moeilijkheden met traplopen of wakker worden tot verdwenen knuffels; Kiekeboe ! biedt hulp. Het zijn vrolijke, korte teksten die makkelijk mee te zingen zijn. Maar mocht het zingen onverhoopt toch niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de cd met rustgevende kunstfluittonen in ieder geval geschikt om lekker mee in slaap te vallen.
  =